Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

Het gedenkteken en de militaire begraafplaatsen brengen hulde aan de soldaten van het Commonwealth die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in Comines-Warneton.

Het gedenkteken werd opgericht langs de route Ploegsteert - Ieper  in de provincie Henegouwen en werd ingehuldigd in juni 1931. Het is een soort cirkelvormige tempel met indrukwekkende afmetingen. Hij wordt gedragen door zuilengalerijen en bewaakt door 2 stenen leeuwen.

Na afloop van de Eerste Wereldoorlog, werden duizenden soldaten bedolven door de modder van de loopgraven en het "No man's land".

De Commonwealth War Graves Commission besliste om een gedenkteken te plaatsen met de namen van de 11.447 soldaten en officiers van het Britse rijk die hier het leven lieten.

Last Post

Elke eerste vrijdag van de maand is er een hommageceremonie voor alle soldaten die het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Last Post weerklinkt om 19.00 uur en brengt burgerlijke en militaire overheden samen, alsook diverse verenigingen, jongvolwassenen en schoolgaande jeugd uit de streek.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden