Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Bezoek op de grens met Duitsland de ruïnes van een van de grootste en mooiste kastelen in de Ardennen, de burcht van Burg-Reuland. Gelegen op een heuvel, bieden de overblijfselen ook een prachtig uitzicht op het dorp en de kerk.

Een indrukwekkend bastion

De ruïnes die nu te zien zijn, vormen slechts een klein deel van het oorspronkelijke middeleeuwse gebouw, maar de omvang ervan is al opvallend. 

Een duizend jaar oude site

Hoewel de fundamenten van het kasteel dateren uit de 12e eeuw, hebben archeologische opgravingen aangetoond dat op de plaats van de huidige ruïnes een romaanse versterking bestond. In de loop der eeuwen hebben de vestingwerken in hun geheel talrijke wijzigingen ondergaan, met name om zich aan te passen aan de verdediging tegen vuurgeschut.

Een historisch bezoek in de buurt van Sankt Vith is zeker de moeite waard!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden