Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

Het carnaval van Charleroi, een folkloristisch evenement met sinaasappels, trommels, fluiten en andere instrumenten, is er terug.

Het carnaval van Charleroi is een essentieel onderdeel geworden van de kalender in Charleroi: meer dan 1000 deelnemer brengen het stadscentrum tot leven.

Niet te missen evenement in Henegouwen

Kom verkleed en neem deel aan de Grande Parade en de stoet met de Gilles, de Reuzen, de Spirous, de Climbias. Een familiaal gebeuren waar kinderen in de kijker staan.

Het evenement zal in twee delen plaatsvinden:

  • Vette Dinsdag: stoet met Gilles in de bovenstad en slotrondo op de Place Vauban
  • Op de 1e zaterdag van lentevakantie: een grote optocht in de bovenstad en de verbranding van de Raaf op de Place Vauban.

Mis de grote finale niet met de verbranding van een zes meter hoge raaf op de avond van Mardi Gras op de Place de Manège

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden