Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Centrum Daily-Bul & Co ligt in het centrum van La Louvière. De missie van het centrum is om de fondsen en activiteiten van Daily-Bul en zijn nationale en internationale partners te bewaren, inventariseren, onder te brengen en herwaarderen.

Het archievenfonds van Daily-Bul bewaren

Daily-Bul is een stroming, tijdschrift en uitgeverij, opgericht door André Balthazar en Pol Bury in La Louvière in 1957. Het ontstond dus in de tijdsgeest van de CoBrA-beweging en het Belgisch surrealisme.

De archieven van het satirische blad El Batia Moûr Soû en van de edities 100Titres, de fondsen van de auteur en tekenaar Roland Breucker en van de kunstenaar Henry Lejeune, de bibliotheek van de regisseur Luc Rémy en de archieven en de bibliotheek van de architect, dichter en bibliofiel Pierre Puttemans hebben de collectie doorheen de tijd verrijkt.

Een museum, een archiefcentrum en tentoonstelling

Dankzij de archieven, echt erfgoed, word je ondergedompeld in de wereld van artistieke creatie en zul je al het nodige hebben om de verschillende edities van Daily-Bul te begrijpen.

Er worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd die verband houden met het fonds.

Vergeet niet om een kijkje te nemen in het winkeltje met verschillende originele publicaties of publicaties die verband houden met de archieven.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden