Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Tentoonstellingen, kunst-, geschiedenis- of wetenschapsmusea, Unesco-erfgoed, kastelen om te bezoeken of te bewonderen tijdens een wandeling... Wallonië biedt je een breed scala aan rijke en gevarieerde culturele activiteiten.

In Wallonië lopen prachtige tentoonstellingen. Ideaal voor een verrassende daguitstap of een gezellig weekendje weg naar een van onze Waalse steden. 

© WBT - Denis Erroyaux

 

Genieten van de finesse van een kunstwerk, meer te weten komen over het mijnverleden van onze regio, het dagelijkse leven van de Walen in middeleeuwen ontdekken... Een bezoek aan het museum is het ideale uitje om je kritische zin aan te scherpen en je algemene cultuur te verbreden!

© 

 

Eeuwenoude belforten, liften op het Centrumkanaal, grandioze kathedralen, archeologische vindplaatsen, grote mijnsites of uitzonderlijke geoparken... Ontdek de Waalse sites die door de Unesco als werelderfgoed zijn erkend! 

© 

 

Prinsessenkastelen, onneembare forten, romantische ruïnes, de Waalse kastelen zullen je doen wegdromen! Schatten van geschiedenis en architectuur wachten op je. 

© 

 

Waterloo, 1e en 2e Wereldoorlog, Slag om de Ardennen: ons land is het toneel geweest van vele conflicten. Een historisch erfgoed dat wordt onthuld door middel van gedenktekens, monumenten, musea en thematische rondleidingen. 

© 

 

Reizen in Wallonië en de Ardennen betekent ook steden ontdekken op mensenmaat. Hoewel ze allemaal hun eigen specialiteiten hebben, is wat ze gemeen hebben dat ze hun bezoekers een vriendelijk onthaal bieden. Op het programma: rijk erfgoed, cultuur, ontspanning en gastronomie!

© 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden