Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

De regio van de Ourvallei bestaat uit glooiende heuvels en pittoreske valleien waar verschillende rivieren en beekjes met mooie namen door stromen. Het landschap vormt er een natuurlijk en innemend decor. Vlak naast het dorpje Ouren staan 5 megalieten die de 5 landen van het oorspronkelijke Europa symboliseren.

De Ourvallei

Door de vallei stroomt de Our, een zijrivier van de Sûre, de Moezel en de Rijn. De vallei is een van de grote toeristische troeven van de Oostkantons. Rond de dorpen Manderfeld, Schönberg, Lommerweiler en Burg-Reuland liggen vele pittoreske gehuchten en het is er ideaal vertoeven voor natuur- en cultuurliefhebbers. In de Ourvallei heb je een adembenemend uitzicht op de wilde en onaangeroerde natuur. De vallei is zo'n 30 kilometer lang en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een bestemming voor vakantie en korte verblijven.

De lage bevolkingsdichtheid en de vrij bescheiden industriële ontwikkeling in de regio zorgen ervoor dat er een goed evenwicht bewaard is tussen mens en natuur in de hele Ourvallei. Bossen met loof- en naaldbomen worden afgewisseld door velden en weilanden met een sterke economische waarde en tegelijk een groot economisch belang.

Een rustgevend landschap

De typische dorpjes met hun vakwerkboerderijen in pasteltinten domineren het landelijke uitzicht waar rust en stilte de belangrijkste kenmerken zijn. De vele kerken en eeuwenoude kapellen, de molens die nu stilliggen, de ruïnes van het kasteel waarachter goedbewaarde geheimen schuilgaan, de kruisen en altaren langs land- en boswegen en vaak pittoreske tradities dragen allemaal bij tot de charme van de Ourvallei.

Vijf stenen voor Europa

​​​​​​​Iets buiten Ouren, aan de samenloop van de Our en de Ribbach, staat een monument voor Europa, dat werd opgericht in 1977. Dat daarvoor deze plek werd uitgekozen, is niet toevallig: dit is de grens tussen België, Luxemburg en Duitsland. Drie gemeenten, Heinerscheid in Luxemburg, Arzfeld in Duitsland en Burg-Reuland in België stelden samen 5 imposante megalieten op, die de 5 landen symboliseren die destijds Europa vormden.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden