Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wie Dinant binnenrijdt via de Bayard-rots zal sterk onder de indruk zijn. Auto's en andere voertuigen moeten namelijk door een smalle kloof rijden, waardoor ze zich tussen twee imposante rotsen bevinden. De doorgang werd in de 17de eeuw door de troepen van Lodewijk XIV aangelegd en werd later uitgebreid.

De Rocher Bayard is een spectaculaire spitsvormige rots van ongeveer 35 m hoog die volledig los staat van de rest van het klif. Vandaag rijden auto's en vrachtwagens hierlangs Dinant binnen

De legende van de Bayard-rots

De Bayard-rots is verbonden met de legende van de 4 Heemskinderen en het ros Beiaard. De 4 ridders vluchtten op het ros Beiaard voor Karel de Grote. Ter hoogte van Dinant nam het paard zijn aanloop om de Maas over te steken en met een slag van zijn hoeven scheidde hij de rotsachtige uitloper van de rest van het klif.

Te bezichtigen in de omgeving

De regio is zeker de moeite waard als toeristische bestemming:

Afvaart van de Lesse met de Kayaks Libert, de gele kajaks (1 km),

Citadel van Dinant | Versterkte burcht van de Maasvallei   (2 km),

Grot van Dinant La Merveilleuse (3 km),

Maison Leffe, museum van het Leffebier in België (2 km 500)

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden