Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

Ontdek ten zuiden van Bastogne, de Bogess-bunker, een historische en symbolische plaats voor de Slag om de Ardennen en de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op de bunker die in 1933 gebouwd werd, vind je twee herdenkingsplaten:

  • De eerste vermeldt: "Hier, op de avond van 26.12.1944, vervoegde de 4e Pantserdivisie het 101e Airborne. Hierdoor braken ze de omsingeling van Bastogne".
  • De tweede vermeldt: "Hommage aan Lt Charles Bogess (191-1985) van wie de tank de eerste omsingeling van Bastogne brak".

Wat meer geschiedenis over de bunker

Tijdens de Slag om de Ardennen in Bastogne was het 101e van Generaal Brigadier gedurende enkele dagen omsingeld door het Duitse leger.

Op 26 december 1944 kwam de eerste tank van luitenant Charles Boggess, naar wie de bunker vernoemd is, aan en neutraliseerde hij de bunker, waardoor hij de omsingelde troepen kon bereiken. Dezelfde dag bevrijdden de troepen van luitenant Boggess en hijzelf de stad Bastogne.

Deze symbolische plaats van de tegenaanval van de geallieerden is de omweg waard.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden