Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

De Reuzen van Ath dansen opnieuw voor de Ducasse in hartje Wallonië. Ontdek de folklore uit de streek van Ath het 4e weekend van augustus.

De Ducasse van Ath, erkend als immaterieel erfgoed van de mensheid door de Unesco is er zoals elk jaar opnieuw tijdens het 4e weekend van augustus.

Ath ligt op een 20-tal km van Mons, in de provincie Henegouwen, en heeft een van de meest beroemde folkloristische evenementen in België dankzij de Ducasse.

Geschiedenis van de ducasse

De oorsprong van de Ducasse ligt in de 15e eeuw en stelt de beroemde reuzen van Ath in de schijnwerpers: de fameuze Gouyasse (Goliath) is daarbij de koning van het feest.

Nadat hij in een stoet zijn bevallige verloofde voor het altaar van de St-Julien kerk heeft gebracht, gaat hij op zaterdagmiddag de strijd aan met de minuscule David. Na het gevecht wordt de traditionele "mastelles"-taart of "Gouyasse"-taart (een soort bitterkoekjestaart) gegeten.

De volgende dag trekt de spectaculaire folkloristische optocht, vergezeld van de zeven reuzen, te midden van een mensenmassa door de stad Ath.

Ontdek ook de andere Belgische sites die door de Unesco werden erkend: 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden