Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Grot en spelonk
  • Museum of interpretatiecentrum

De grot van Scladina is een van de belangrijkste Belgische prehistorische sites: de grootste nog lopende prehistorische opgraving die toegankelijk is voor het publiek, in Sclayn, in de provincie Namen.

Tienduizenden jaren geleden was deze grot de plaats waar de Neanderthalers doorkwamen. Het Neanderthalerkind, het "Scladinakind" genoemd, blijft de belangrijkste antropologische ontdekking van de 20e eeuw in België.

Het bezoek van de grot

De grot van Scladina is de enige permanente prehistorische opgraving in België die toegankelijk is voor het publiek. Het bezoek is alleen mogelijk met een gids. Ontdek in gezelschap van een archeoloog de achtergronden van een beroep waar passie en geduld worden gecombineerd met natuurwetenschappen om het gedrag van de mensen uit het verleden te begrijpen.

Van april tot oktober kunt u, uitgerust met een digitale tablet, de "ontdekkingstocht" met 25 plaatsen volgen, die de geschiedenis van het onderzoek in Scladina en de beroepen van de mensen die er werken voorstelt. Deze animatie is beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 10 en 15 uur.

Tip: de toegang tot de grot van Scladina kan glad zijn, afhankelijk van het weer. Zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt: regenkleding en antislipschoenen.

  Onze favoriet
In juli kun je tijdens je bezoek archeologiestudenten aan het werk zien!

 

Unieke prehistorische overblijfselen

En in het espace muséal d'Andenne ziet u : 

  • honderdduizenden prehistorische botten van dieren.
  • bijna 20.000 werktuigen gesneden door de Neanderthalers.
  • 19 overblijfselen van het "Scladina-kind"

Scladina is een opmerkelijke prehistorische site op het kruispunt van wetenschap, onderwijs en toerisme.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden