Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Park/tuin

De hangende tuinen van Thuin, erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, bieden een zeldzaam landschap verrijkt met een verbazingwekkende reeks hedendaagse kunstwerken.

De hangende tuinen van Thuin zijn gelegen op de zuidelijke helling van de vallei van de Biesmelle. Ze bieden je een unieke wandeling over de heuvels de van de stad. De steegjes rondom de hangende tuinen zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

De wandeling van de hangende tuinen

Via opengewerkte poorten langs de geplaveide steegjes ontdek je ongeveer 200 terrastuinen. Deze buitengewone omgeving is ook bezaaid met hedendaagse kunstwerken van Fluide.

Een streepje geschiedenis

Tijdens de verschillende fasen van de versterking van de stad werden op de noordelijke en zuidelijke hellingen terrassen aangelegd. De burgers, die over weinig groen beschikten, maakten er moestuinen van.

Een microklimaat

Dankzij de uitzonderlijke zonneschijn en de warmte die door de muren wordt opgeslagen, kunnen de wijnstokken groeien en een natuurlijke zoete wijn produceren: Le Clos des Zouaves.

Er is ook een zeer bijzondere flora en fauna.

De hangende tuinen van Thuin bezoeken

  • Gratis folder bij de Dienst voor Toerisme.
  • Inschrijven verplicht
  • Wandeling met 11 borden met uitleg over de geschiedenis van Thuin en de Hangende Tuinen.

Kom naar deze unieke locatie!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking - Speeltuin

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL - Betalend

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden