Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Religieus erfgoed

De voormalige kluizenaarswoning van Wachet, de huidige Onze-Lieve-Vrouwkapel, werd al in 1559 beschreven en is geklasseerd als 'Monument en Site in het Waals erfgoed'. De naam 'Wachet' komt van het riviertje dat er vlak naast stroomt. De eerste kruisweg werd in 1842 ingezegend en werd sindsdien gerenoveerd.

De kluizenaarswoning van Wachet 

Van 1559 tot 1783 werd de kluizenaarswoning waarschijnlijk altijd bewoond door verschillende families uit Saint-Léger. In 1783 verbood Jozef II echter de kluizenaarswoningen. De voormalige kluizenaarswoning heet vandaag Onze-Lieve-Vrouwkapel. De kapel zou gebouwd zijn tussen 1615 en 1668. In 1838 werd ze gerenoveerd en ingezegend.

De kruisweg

In het parochiaal archief ontdekken we het bestaan van een eerste houten kruisweg op weg naar de kapel. Hij werd ingezegend op 24 juni 1842. In de laatste jaren van de 19de eeuw wordt die kruisweg vervangen door die die we vandaag kennen. Twee steenhouwersfamilies uit Saint-Léger maakten de 14 staties van 3 meter hoog. De huidige staties zijn meer dan 100 jaar oud en kregen net een onderhoudsbeurt.

In de praktijk

  • Je kan met je groep naar het Meer van Conchibois in Saint-Léger gaan, een ontspannende badplaats.
  • Informeer je bij het toeristisch infokantoor van Saint-Léger over wandelingen door de streek.
  • Er zijn bewegwijzerde wandelingen van 2 tot 9 km lang.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden