Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De aanwezigheid van de witte stenen in Mousny wordt verklaard door een mooie legende, waarin een herder en zijn kudde veranderen in stenen. Eigenlijk zijn het prachtige witte blokken kwarts die verspreid liggen over het platteland van Mousny. De blokken lijken op menhirs, waarmee de beroemde legende verbonden is.

Een legendarische plek vol geschiedenis

Een herder liet zijn schapen grazen op de hooggelegen vlakte vol met heideplanten die het dorpje Ortho scheidde van de vallei van de Ourthe. Hij weigerde een beker water te geven aan een pelgrim die bijna stierf van de dorst en hem smeekte in de naam van Sint-Thibaut, een erg gerespecteerde heilige in het land. De pelgrim zette zich een twintigtal stappen verder neer, waarna de herder hem met zijn stok bedreigde. Toen de pelgrim niet zo snel wegging als hij wilde, nam hij een steen en gooide die naar de man. De steen werd afgeketst door een goddelijke hand en keerde terug in de richting van de herder, die samen met zijn kudde ter plekke versteende. Dat zijn de stenen van Mousny en de uitgeputte pelgrim was Jezus Christus zelf. (wandeling 2 van het Toeristische Infokantoor van Ortho).

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden