Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Meer, watervlak of waterloop

De natuurlijke waterval van Coo is de hoogste in België. De rivier Amblève valt er 15 meter naar beneden! Deze belangrijke bezienswaardigheid van Wallonië vind je in het centrum van het dorp Coo, op enkele kilometers van Stavelot. Prima te combineren met het pretpark van Plopsa Coo of een van de andere gezinsuitjes. 

Een beetje geschiedenis

De monniken van de Abdij van Stavelot zouden sinds 1483 een deel van de rivier Amblèver hervormd hebben om een molen aan te drijven. Ze creëerden dus niet direct de waterval maar het is mogelijk dat het water soms over de rotsen vloeide... Aan het begin van de 19e eeuw was de waterval al een toeristische trekpleister, aangezien Coo deel uitmaakte van het circuit van de "amusements de Spa". Vandaag is de waterval nog steeds een startpunt voor vele toeristische activiteiten:

Een wandeling van 5 km rond het meer

De hydroelektrische centrale van Coo werd gebouwd op de oever van de Amblève aan de voet van de heuvel, op het lagere deel van het meer van Coo. Twee hogergelegen meren kijken uit over deze indrukwekkende constructie die volledig geïntegreerd zit in het fantastische reliëf.

Rond het meer werd een asfaltwerk aangelegd, te midden van de natuur. Ontdek het meer en zijn fauna (eenden, waterkippen ...) en het bous met zijn mooie flora en insecten, vlinders, bijen, vogels, ...

Een leuke wandeling toegankelijk voor famillies met kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden