Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Het is de enige plaats in België waar je in een roeibootje over het water wordt gezet. Vroeger werd het overzetbootje dagelijks gebruikt om de arbeiders van de mijngroeve van Lustin te vervoeren. Het huisje van de veerman kan je nog altijd bezoeken, je vindt er nu de Galerie de la Maison Blanche.

De Maas oversteken in een roeibootje

In de zomer kan je rechtover het indrukwekkende massief van de rotsen van Frênes de Maas oversteken naar de oever van Lustin in de roeiboot "Belle de Frênes". De veerman kan je ook meenemen voor een tochtje en met jou de stroom afvaren om het uitzicht op het massief van de rotsen van Frênes te bewonderen. 

Waar vind ik de oversteekplaats?

Op 500 m van het centrum van Profondeville, op 1,5 km van het treinstation van Lustin; op 4 km van het uitkijkpunt Les 7 Meuses in Rivière; op 5 km van de tuinen van Annevoie.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden