Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Deze monumentale vierkante stenen toren van steen was de toegangspoort tot Bastogne. De Poort van Trier werd gebouwd in 1332, met stadswallen. Het geheel moest het mogelijk maken de stad te bewaken. Het is tot op de dag van vandaag een van de laatste zichtbare bewijzen van middeleeuwse vestingwerken.

De Poort van Trier ligt in het centrum van Bastogne. Het is een van de laatste getuigen van de geschiedenis van Bastogne. Ze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens het offensief van Von Rundstedt bijna vernield.

De geschiedenis van Bastogne op panelen

Volg het historische circuit van Bastogne met behulp van 17 panelen, met of zonder gids. Het plan is beschikbaar bij het toeristisch infokantoor van de stad en neemt ongeveer 2 uur in beslag. De Poort van Trier maakt natuurlijk deel uit van deze route.

Je kan de poort vrij bezoeken of in groep op afspraak.

In de toren worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden