Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel

De ruïnes van het kasteel van Crèvecoeur kijken uit over de stad Bouvignes en bieden een prachtig uitzicht op de Maasvallei en een opmerkelijke natuurlijke omgeving. 

De ruïnes

Het Kasteel van Crèvecoeur is meermaals gerestaureerd en biedt nu beveiligde overblijfselen voor een aangename wandeling op de toppen van Bouvignes-sur-Meuse.

 

Een streepje geschiedenis

  • Het kasteel van Crèvecoeur dateert uit 1320. Het fort werd in de 14e en 15e eeuw ingrijpend gewijzigd.
  • De donjon is het oudste gedeelte. De donjon zorgde samen met het kasteel van de graaf voor de verdediging tijdens de verschillende gevechten met de nabijgelegen steden.

De legende van Crèvecoeur

De legende van de Dames van Crèvecoeur vertelt dat, gedurende de plundering van Henri II, drie verloofdes of echtgenotes van de officieren het gezag namen over de toren. Ze moedigden de verdedigers aan. De drie heldinnen werden liever gedood dan gevangengenomen. Daarom sprongen ze omarmd vanuit de toren toen de weerstand stopte.

Wandel vrijuit op deze meermaals gerestaureerde historische site!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden