Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Wedstrijd/competitie

Kom naar de volgende editie van de beroemde wielerwedstrijd, 12e op de UCI World Tour.  Er staat 202 km op het programma voor de renners tussen Blegny en Hoei.

Voor het eerst zal het vrouwenpeloton drie beklimmingen van de Muur van Hoei trotseren, veertig jaar na de eerste passage op de Chemin des Chapelles.

Enkele dagen voor de andere Ardennenklassieker, Luik-Bastenaken-Luik, krijgen de beste puncheurs ter wereld nog een kans om de strijd aan te gaan in de Waalse Pijl.

6 beklimmingen waaronder de dubbele beklimming van de Muur van Hoei

De eerste beklimming van de Muur van Hoei vindt plaats na 139,8 km wedstrijd. Daarna volgen twee identieke lussen van elk 30 kilometer met de Côte d'Ereffe, de Côte de Cherave (1,3 km lang en met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1 %) en de Muur van Hoei.

Een parcours dat nieuwe felle gevechten belooft.

Een wielerevenement dat je niet mag missen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden