Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek de Slag om de Ardennen door middel van een uitgebreide collectie voorwerpen. Dit museum richt zich op de gebeurtenissen die meer specifiek in de streek rond La Gleize plaatsvonden. Uitzonderlijke collecties en mise-en-scènes maken van je bezoek een unieke en onvergetelijke ervaring. 

Het December 44 Historical museum brengt een overzicht van de laatste grote operaties en veldslagen van de Slag om de Ardennen. In vitrines en gereconstrueerde scènes wordt een uitgebreide collectie objecten voorgesteld. Ontdek het: 

  • Een projectiezaal die archiefbeelden weergeeft (sommige plaatsen zijn vandaag nog steeds herkenbaar).
  • Een vitrine gewijd aan vrouwen en hun rol tijdens deze strijd.

De Duitse nederlaag

De streek rond La Gleize werd aangevallen door het Duitse tegenoffensief van december 1944. Na de komst van de Amerikaanse troepen in de regio werden de Duitsers in La Gleize omsingeld. Ze vluchtten en lieten 135 gepantserde voertuigen achter. Deze Duitse mislukking was een belangrijke factor in hun nederlaag in de Slag om de Ardennen.    

De Tiger II-tank

Deze tank, die op het slagveld was achtergelaten, zou tot schroot worden herleid. Terwijl de schoonmaakteams het voertuig verplaatsten, werden ze aangesproken door een dorpsbewoner die aanbood de tank te ruilen voor een fles cognac, wat ze aanvaardden!  Deze tank staat momenteel voor het museum en is gerestaureerd.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Niet-roker - Parking

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden