Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Bezoek het kasteel van Beloeil, zijn uitgebreide kunstcollectie, zijn bibliotheek en zijn uitzonderlijke tuin. Een niet te missen historisch erfgoed in de provincie Henegouwen.

Le Château de Beloeil et son jardin à la française | Wallonie, Terre d'eau

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

Bezoek het kasteel

  • Het kasteel bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15e tot de 19e eeuw, waaronder de bibliotheek van Beloeil die meer dan 20.000 boeken en kostbare manuscripten herbergt.
  • Het meubilair is een staalkaart van het werk van de beste Franse meubelmakers uit de 17e en 18e eeuw. De schilderijen stellen de meeste leden van de familie voor die het pand bewoonden en herinneren aan de hoogtepunten van hun leven.

Een Franse tuin

De Franse tuin van het Domein van Beloeil, erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken & Tuinen van Wallonië, beslaat 25 hectare. Met een harmonieuze afwisseling van water en groen, licht en schaduw is de ruimte trouw gebleven aan het oorspronkelijke ontwerp uit 1664. 

Amarylliswedstrijd

Ter gelegenheid van de Amarylliswedstrijd, van 29 april tot 7 mei 2023, openen de Prinsen van Ligne de deuren van hun residentie voor 6.000 amaryllissen, gekweekt door het Nederlandse huis Berbée Amaryllis.

Immersieve multisensorische scenografie

Van 1 april tot 1 oktober 2023 (behalve tijdens de Amarylliswedstrijd) wordt het Kasteel van Beloeil getooid met een nieuwe scenografie. Bereid je voor op een meeslepende ervaring in het hart van de sleutelmomenten uit de geschiedenis van het Huis van Ligne, van België en van Europa. 

De geschiedenis van het kasteel van Beloeil

Acht eeuwen geleden was het kasteel, midden in zijn slotgracht, aanvankelijk een middeleeuwse vesting. In de loop der eeuwen werd het omgevormd tot een lustkasteel, sinds de 14e eeuw eigendom van de Prinsen van Ligne

Een van de mooiste landgoederen van België om te ontdekken in Henegouwen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden