Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

Traditionele dansen, proeven van Saint-Dodon bier, een rommelmarkt en tal van andere activiteiten wachten op je in Lobbes tijdens het laatste weekend van september tijdens de Ducasse 1900. 

Tijdens het traditionele aperitiefbal dansen de quadrilles en lansiers van Lobbes onder een grote tent in historische kostuums, met een orkest, en wordt aan alle aanwezigen gratis een aperitief geserveerd.

De ducasse 1900 is ook een kermis, concerten voor alle leeftijden, een snack voor ouderen en andere activiteiten die elk jaar variëren.

Iedereen kan deelnemen door te dansen (om de dansen te leren worden repetities georganiseerd, met name in september). De quadrilles, lansiers, polka's, scottischs en mazurka's stammen uit het einde van de 19e eeuw.

De muziek van de quadrilles en lansiers die in Lobbes worden opgevoerd is gemaakt door een inwoner van Lobbes. 

Een geweldige manier om de folklore van Lobbes te ontdekken en een band op te bouwen met de inwoners!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden