Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Thuin, een stad van schippers, onthult een deel van haar geschiedenis. Stap aan boord van een museumboot aan de Quai de Sambre en ontdek alles over de binnenvaart in Thuin, de communicatie aan boord en aan land, de fasen van de scheepsbouw.

Ecomuseum Thudo

In Thuin is een voormalig koopvaardijschip aan de Quai de Sambre omgebouwd tot museum. Het laat je kennismaken met de wereld van de binnenvaart, de fasen van de scheepsbouw, communicatiesystemen, oorlogsgebeurtenissen, het leven aan boord,... De verschillende thema's worden behandeld aan de hand van documenten en getuigenissen uit die tijd, zoals ansichtkaarten, bouwplannen, modellen en andere voorwerpen.

De schippersbuurt

Vervolg je bezoek met een wandeling in het schippersbuurt, in het lager gelegen deel van de stad. Het wordt vandaag de dag nog steeds grotendeels bewoond door een bevolking van gepensioneerde schippers. Deze 17e- en 18e-eeuwse gebouwen onderscheiden zich door hun bijzonder kleine deuren en ramen. De decoratie van hun gevel herinnert ook aan het verleden van de schipper door de aanwezigheid van bordjes die de namen van schepen vermelden. In het centrum van de wijk ligt een gezellig pleintje met uitzicht op de Samber. Aan het einde van de wijk neem je het jaagpad en kan je de manuele sluis bewonderen.

Thuin en de schippers

Thuin en de schippers delen een lang liefdesverhaal dat ver in de tijd teruggaat. In het begin van de 20e eeuw had Thuin meer dan 1.100 binnenschippers op een bevolking van 5.000 inwoners.

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van de binnenscheepvaart!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden