Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Durbuy History & Art Museum (DHAM) organiseert Cobra 75. Wanneer kleur de muren verovert, een tentoonstelling gewijd aan de internationale Cobra-kunstbeweging ter gelegenheid van de 75e verjaardag van haar ontstaan. Ontdek meer dan 75 werken van een dertigtal kunstenaars in de 3 zalen van het museum.

Van revolutionair surrealisme...

De eerste verdieping van het DHAM is gewijd aan het "revolutionaire surrealisme", wat overeenkomt met het begin van de Cobrabeweging, die zich distantieerde van Magritte en de surrealistische beweging.

De tweede verdieping toont het verlangen van de artistieke beweging om kunst en kleur in het dagelijkse leven van de mensen te brengen. Voor de duur van de tentoonstelling wordt deze verdieping omgetoverd tot een huis in jaren 1950-stijl.

...naar de Cobrabeweging

Tot slot laat de bovenste verdieping van het museum de huiselijke wereld achter zich en gaat de straat op met een tentoonstelling van posters die hielpen om de Cobrabeweging (en kleur) in de publieke arena te verspreiden.

Het hele verhaal wordt op een originele manier verteld door de ogen van de Belgische dichter Christian Dotremont.

Duik in het hart van een grootschalige, proteïsche artistieke beweging.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 18 februari tot 26 juli 2024

  • Van 18 februari tot en met 17 maart, van 10.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur
  • Van 18 maart tot en met 26 juli, van 10.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur
  • Gesloten op vrijdag
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden