Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Van 1 november tot 1 mei 2023 zal de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co' in het Pottenbakkerijmuseum Raeren het Rijnlandse steengoed tonen aan de hand van beroemde Nederlandse schilderijen uit de renaissance en de barok.

De potten van Raeren

De potten van Raeren werden gebruikt tussen de 16e en 18e eeuw en maakten deel uit van het dagelijkse leven van boeren, kooplieden, geestelijken en edelen. Net als "Tupperware" werd deze hoogwaardige, vaak rijkelijk versierde keramiek gebruikt voor het bewaren en vervoeren van voedsel en drank. Het was daarom een essentieel onderdeel van de huizen van onze voorouders. 

Reproducties van hoge kwaliteit op ware grootte

Meer dan 80 werken zullen te zien zijn in het Pottenbakkerijmuseum van het Kasteel van Raeren tijdens de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co'. Dit zijn reproducties op ware grootte van Nederlandse genreschilderijen van wereldberoemde kunstenaars als Bruegel, Pieter Aertsen, Jan Steen, Georg Flegel en David Teniers, maar ook van andere minder bekende kunstenaars. Deze zullen vergezeld gaan van originele schilderijen uit de eigen collectie van het museum.

Een opmerkelijke reis naar de tijd van onze voorouders!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van dinsdag 01 november 2022 tot maandag 01 mei 2023

Museum dagelijks open behalve maandag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden