Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

De tentoonstelling "Tupperware van Bruegel, Aertsen & Co", bedacht door het Pottenbakkerijmuseum Raeren, is te zien in het Huis voor het Middeleeuws Maaserfgoed in Bouvignes en toont Rijns steengoed aan de hand van beroemde Nederlandse schilderijen uit de renaissance en de barok.

De potten van Raeren

De potten van Raeren werden gebruikt tussen de 16e en 18e eeuw en maakten deel uit van het dagelijkse leven van boeren, kooplieden, geestelijken en edelen. Net als "Tupperware" werd deze hoogwaardige, vaak rijkelijk versierde keramiek gebruikt voor het bewaren en vervoeren van voedsel en drank. Het was daarom een essentieel onderdeel van de huizen van onze voorouders. 

Reproducties van hoge kwaliteit op ware grootte

Heel wat werken zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co'. Dit zijn reproducties op ware grootte van Nederlandse genreschilderijen van wereldberoemde kunstenaars als Bruegel, Pieter Aertsen, Jan Steen, Georg Flegel en David Teniers, maar ook van andere minder bekende kunstenaars. 

Een opmerkelijke reis naar de tijd van onze voorouders!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 24 februari tot 15 september 2024

Museum dagelijks open behalve maandag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden