Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Koninklijk Museum van Mariemont - op een steenworp afstand van La Louvière - wijdt, in samenwerking met het Louvre, een tentoonstelling aan de oude Syrische stad Mari. Een prachtige tentoonstelling die je kan bezoeken vanaf september in Henegouwen.

Archeologische tentoonstelling dicht bij La Louvière

Met Mari en Syrie - een tentoonstelling van het Louvre, de nationale bibliotheek en universiteit van Straatsburg en het Koninklijk Museum van Mariemont - reis je terug in de tijd naar het Nabije Oosten van het derde millennium voor Christus. 

Van paleizen tot tempels, van goden tot beschermers, je ontdekt de fascinerende geschiedenis van een voorouderlijke stad, gekenmerkt door verwoesting en wederopbouw, bescherming en wedergeboorte.

Je aanschouwt archiefbeelden, documentaires en talrijke schatten van koper, baksteen, steen en verf. Je stapt als het ware in de voetsporen van de belangrijke opgravers Parrot, Dossin, Margueron en Butterlin.

Nieuw in Mariemont

Voor de allereerste keer worden drie levensgrote tekeningen van de muurschilderingen in het grote koninklijke paleis van Mari aan het publiek getoond. Die zijn speciaal voor de gelegenheid volledig gerestaureerd. Een uniek werk, en het laatste overblijfsel van een erfgoed dat nu verloren is.

Een eeuwenoud archeologisch avontuur in Morlanwelz.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 16 september 2023 tot zondag 07 januari 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden