Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Museum voor Schone Kunsten in Charleroi viert de 100e verjaardag van Uitgeverij Dupuis met een tentoonstelling gewijd aan de emblematische creaties van dit vlaggenschip uit Charleroi: De Smurfen, Guust Flater, Robbedoes en Kwabbernoot, Marsupilami, Largo Winch, Natasja de luchtstewardess, Yoko Tsuno, Kid Paddle, de Blauwbloezen... en nog veel meer.

De tentoonstelling zit vol verrassingen en belicht de relatie tussen strips, hedendaagse kunst en de industriële context van de regio Charleroi. Het is ook een eerbetoon aan de anciens, gecombineerd met de mogelijkheden van tekenen in virtuele realiteit.

Dit evenement is een gelegenheid voor de stad om de 100e verjaardag van het bedrijf Dupuis, dat de naam en de artistieke reputatie van Charleroi internationaal heeft doen schitteren, op een vrolijke, provocerende manier te vieren door geavanceerde technologieën te combineren met een hedendaagse museografie.

Onuitgegeven historische documenten en zelden tentoongestelde originele tekeningen, ondertekend door de meest prestigieuze auteurs, worden tentoongesteld. De tentoonstelling neemt je mee op reis door de grote reeksen die de uitgeverij beroemd hebben gemaakt, door de geheimen van de creatie, de kwaliteit die de lezers al generaties lang boeit... Rijkdom, durf, creativiteit, een getekende en gescripte reis... Niet te missen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 17 december 2022 tot zondag 30 juli 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden