Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie
  • Bijeenkomst

De verering van St-Georges in Grez-Doiceau heeft al sinds enkele eeuwen plaats. Een grote processie en animaties in Grez-Doiceau, het weekend volgend op het feest van St-Georges.

De legende van de draak

"Volgens de legende organiseerden de inwoners van Grez ter herdenking van het huwelijk van Werner de Grez en zijn vrouwe elk jaar een groot feest in het centrum van het dorp, in aanwezigheid van het echtpaar, waarbij baladins en andere jongleurs aanwezig waren. De draak, aangetrokken door deze populaire bijeenkomst, zou van de gelegenheid gebruik maken om uit zijn hol te komen en het dorp te terroriseren."

Toeristische dienst van Grez-Doiceau

Een weekend lang komt het dorp Grez Doiceau tot leven rond deze legende en nodigt je uit om het gevecht van de draak bij te wonen, met jongleurs, djembe-spelers, vuurspuwers en andere kleine narren die het feest opfleuren voor de komst van de draak.

Toegankelijk voor iedereen, en vooral voor gezinnen met kinderen.

Profiteer ervan, bezoek de streek

Het is ook in deze periode dat er lokale markten worden gehouden om regionale producten onder de aandacht te brengen.

Een traditie die je niet mag missen in Grez-Doiceau!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden