Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In een voormalig herenhuis van het Oude Namen toont het provinciale Félicien Ropsmuseum je alle aspecten van het werk van deze 19e-eeuwse Belgische kunstenaar. Een prachtige getuigenis uit een tijdperk getroffen door industriële vooruitgang en een evolutie van de zeden.

Scenografisch parcours

Het museum stelt werkstukken uit de permanente collectie tentoon met een parcours en scèneopbouw die je een dynamische en volledige ontdekking biedt van het creatieve werk van Félicien Rops. 

Alle belangrijke thema's aangesneden door Rops komen aan bod, vanaf het begin van zijn carrière als tekenaar van spotprenten in Brussel tot aan zijn tijd in Parijs: de vrouw, de liefde, de begeerte en de dood.

Virtueel bezoek

Maak kennis met de reeks Dames de pantin (1873-1890) in virtual reality! Deze verrassende ervaring is het resultaat van een samenwerking met een Naams bedrijf en biedt een nieuw kijkje op het werk van de Naamse kunstenaar, voor iedereen toegankelijk.

Fietsparcours

Ontdek aan de hand van een gratis wegwijzer 'het Namen' van Félicien Rops met de fiets, waaronder zijn geboortehuis of de scholen waar hij les heeft gevolgd.

Andere activiteiten

Het 'Musée Félicien Rops' biedt ook rondleidingen, audiogidsen, tijdelijke tentoonstellingen, stages... Het museum beschikt zelfs over zijn eigen documentatiecentrum, waar je specifieke publicaties over de kunstenaar en zijn tijdgenoten kan vinden.

Een must-see locatie om kennis te maken met het werk van Félicien Rops.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Dit museum biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officieel Access-i-label. Bekijk de gedetailleerde pagina van het Félicien Ropsmuseum in Namen, waar je alle informatie vindt voor je bezoek.

Weet je dat er in Wallonië ook een waaier is aan activiteiten en plaatsen met een officiee Access-i-label?

Diensten

Workshops - Externe catering - Fietsverhuur

Voorzieningen

Airco - Winkel/boetiek - Vestiaire

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden