Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

De grote, folkloristische Sint-Pieters- en Sint-Paulmars is erkend als Unesco-werelderfgoed! Kom ze ontdekken in Florennes.

Al meer dan 180 jaar is Florennes jaarlijks het toneel van een van de belangrijkste folkloristische marsen in de regio Entre-Sambre-et-Meuse.

Van het ontwaken tot de "terugkeer" verzamelen de 3 gezelschappen een totaal van meer dan 1500 mannen met wapens en in traditionele klederdracht. Ze defileren gedurende drie dagen in de straten van Florennes. 

Verloop van de mars

  • 8.00 uur: traditionele mis in de kerk van Florennes
  • 8.30 uur: vertrek van de stoet.
  • Laat in de middag op zondag: het bataljon op een plein in het park van het kasteel van de hertogen van Beaufort. Een prachtige show die je niet mag missen!
  • 20.00 uur: terugkeer van de stoet

Oorsprong

De volksmarkten van de Entre-Sambre-et-Meuse, van religieuze oorsprong uit de middeleeuwen en vervolgens getekend door de Napoleontische tijd, hebben hun eigen tradities, gewoontes en regels.

Immaterieel  Erfgoed van Unesco

Sinds december 2012 staat de Entre-Sambre-et-Meuse Marche op de representatieve lijst van immaterieel erfgoed van de Unesco.

Ontdek al het materieel en immaterieel erfgoed erkend door Unesco in Wallonië.

Een niet te missen evenement voor liefhebbers van het genre!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden