Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Villa Mageroy is een van de weinige, zo niet de enige, Gallo-Romeinse site die het hele jaar door voor het publiek toegankelijk is, terwijl de opgravingen nog gaande zijn. 

Mageroy wordt beschouwd als een uitermate belangrijke site voor de Gallo-Romeinse archeologie in België. Het grootste geklasseerde bekken in Noord-Gallië ligt binnen de muren!

Sinds 1984 werkt de vzw Arc-Hab aan de opgravingen, het bestuderen en uitleggen van de site van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille. Bij de nog lopende opgravingen is een uitgestrekt agrarisch complex aan het licht gekomen, waaronder een binnenplaats, afgebakend door een omheiningsmuur, met een oppervlakte van bijna 3 hectare.

Elk jaar nieuwe ontdekkingen

  • Elke zomer vinden er opgravingen plaats op het terrein van de villa.
  • De verkenning van de site is nog lang niet ten einde: verschillende gebouwen en de agrarische binnenplaats moeten hun geheimen nog prijsgeven.

De site biedt een bijzondere kans voor bezoekers en amateurs: de mogelijkheid om samen met de archeologen van de Arc-Hab vzw op te graven. Geniet ervan!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden