Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Regionaal geschiedenis- en folkloremuseum dat het dagelijkse leven in de Eifel laat zien.

De Koninklijke Historische Vereniging "Zwischen Venn und Schneifel" heeft haar museum gevestigd in het voormalige gebouw van het 19e-eeuwse station van St. Vith. De belangrijkste attractie van het museum is de presentatie van de regionale geschiedenis. Naast een algemene tijdlijn leert de bezoeker de thema's kennen die de regio beroemd hebben gemaakt en de ontwikkeling van de Eifel mogelijk hebben gemaakt:

  • de geschiedenis van de kerk
  • de spoorweg
  • het vakmanschap
  • de reis door de historische tijd.

De oorsprong gaat terug tot de Keltische en Romeinse tijd. Een donkere kamer - die doet denken aan de "donkere periode" - stelt de bezoeker in staat om ongewone objecten te ontdekken. Een archeologisch grafmodel (met uitleg in de vorm van een film) maakt het bezoek compleet.

De tentoonstelling bestrijkt de periode van de middeleeuwen tot de moderne tijd, met inbegrip van de Burgerij, de Dertigjarige Oorlog en de Oostenrijkse periode.

De tentoonstelling omvat:

  • helmen
  • vondsten uit de opgravingen op Schönberg
  • een kruis uit de Dertigjarige Oorlog
  • uitzichten op een burgerlijk huis uit de tijd van keizerin Maria Theresia.

De focus van de tentoonstelling ligt op de Frans-Duitse periode, met gebeurtenissen die voor de regio van bijzonder belang waren (priestervervolging, Boerenoorlog, Napoleontische oorlogen, de Nieuwe Grens, expatriëring, militarisme, patriottisme, de Eerste Wereldoorlog).

De reis door de tijd illustreert de regionale politieke geschiedenis van de 20e eeuw: wisselende nationaliteiten, de periode tussen twee oorlogen, het Ardennenoffensief, de strijd voor autonomie, de versterking van de administratieve structuren in het kader van de staatshervormingen. De ruimtes die zijn uitgerust met multimedia, interactieve schermen, driedimensionale objecten enz. geven elke bezoeker de mogelijkheid om zijn bezoek te organiseren volgens zijn eigen interesses. Alles is natuurlijk beschikbaar in de drie landstalen.
 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden