Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst
  • Festival

Deze zomer afspraak in de tuinen van het Maison Losseau: 4 weekenden vol feest om de terugkeer van Guinguette littéraire te vieren!

In 2015 werd Guinguette littéraire voor het eerst georganiseerd in Bergen, de culturele hoofdstad van Europa, om de Henegouwse literatuur en muziek in de kijker te zetten. En dat in de tuin van het Maison Losseau.

Het programma

Tijdens Guinguette littéraire zullen muzikanten, schrijvers, dichters, auteurs-componisten, slammers, dj's ... het podium betreden.

Het festival biedt je een artistiek, eclectisch en overkoepelend programma: van hiphop tot swing, van Franse liedjes, dance, rock en slam tot grote quizzen of andere blind tests, en van ontmoetingen tot boeiende debatten met auteurs en essayisten ... Er is voor ieder wat wils!

Ook de jongsten worden niet buitengesloten! In samenwerking met de Secteur Éducation permanente et Jeunesse van de provincie Henegouwen, organiseert het festival workshops en voorstellingen (over fotografie, graffiti, breakdance, regionale talen, verhalen en gedichten) voor hen. 

Praktische informatie

De toegang tot de tuinen van het Maison Losseau is gratis. Toch kan u de culturele sector steunen door een hapje of een drankje te kopen bij de vzw Les Amis de la Guinguette Littéraire. Daar kan u het volgende eten of drinken:

  • Ambachtelijke biertjes, kwaliteitsvolle wijn, limonade of andere sapjes uit de streek
  • Biologische en seizoensgebonden hapjes
  • Maaltijden tijdens etenstijd bij de foodtruck 'cuisine du monde'

Een niet te missen literair en muzikaal feest!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland van juni tot augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden