Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Hergé Museum is een niet te missen stripbezoek in Louvain-la-Neuve in de provincie Waals Brabant. Ontdek het leven en werk van de geniale Belgische auteur Georges Remi, de geestelijke vader van Kuifje.

Er worden meer dan 80 originele platen, 800 foto's, documenten en voorwerpen tentoongesteld in deze stripverhaaltempel, ontworpen door de Franse architect Christian de Portzamparc.

Je bezoek aan het Hergé Museum

Je bezoek op 3 verdiepingen neemt je mee op ontdekking naar 8 tentoonstellingszalen over het leven en werk van de geestelijke vader van Kuifje en Bobbie.

De collecties bestaan uit originele tekeningen die om de 4 maanden vervangen worden, voorwerpen, maquettes, films of visuele ervaringen.

Het Hergé Museum is ook een dynamisch museum dat je tijdelijke tentoonstellingen en evenementen rond het universum van Hergé en het stripverhaal voorstelt.

Bezoekers met speciale noden

Personen met een beperking kunnen dit museum zelfstandig bezoeken:

  • Rolstoelgebruikers en personen met een beperkte mobiliteit
  • Doven en slechthorenden
  • Personen met een mentale handicap
  • Blinden en slechtzienden (audiogidsen)

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de prijs van losse tickets

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard - Interne catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Airco - Lift - Bar - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Niet-roker - Restaurant - Gemeenschappelijk sanitair - Vestiaire - WiFi

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden