Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Het park ligt vlak bij het centrum van Beauraing en de winkelstraat en is de ideale plek voor een wandeling met je geliefde, een moment van ontspanning met de familie of een barbecue onder vrienden. Het park bezit een verrassende variëteit aan boomsoorten in het educatieve en bewegwijzerde arboretum.

Het park ligt vlak bij het centrum van Beauraing en de winkelstraat en is de ideale plek voor een wandeling met je geliefde, een moment van ontspanning met de familie of een barbecue onder vrienden. Het is ook een educatief arboretum in een prachtig park, dat je niet zou verwachten zo dicht bij de binnenstad van Beauraing en de vele winkels. Je vindt er niet alleen de natuurlijke rijkdom die zo typisch is voor de Calestienne, maar ook veel sporen uit het verleden: 

  • Castel Sainte-Marie,
  • Tour Charles Quint,
  • Kapel Saint-Pierre,
  • Monumentaal portiek, 
  • Kalkoven (rechtover het park),...

In het Park Castel vind je een rijke vegetatie die typisch is voor kalkrijke bodems in de Calestienne. Het park bezit een verrassende variëteit aan boomsoorten in het educatieve en bewegwijzerde arboretum.

Je vindt er buxus, gele kornoelje, wollige sneeuwbal, egelantier, allemaal soorten die in de droge bodem van de Calestienne groeien, maar ook enkele reuzensequoia's (uiteraard ingevoerd), die de vlakte onder Castel Sainte-Marie domineren! Elk jaar organiseert de Toeristische Dienst themarondleidingen, waarbij je vooral het park en het arboretum ontdekt (data nog te bepalen).

Beauraing is natuurlijk ook wereldberoemd voor de verschijningen van de Heilige Maagd niet ver van het park.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden