Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Bezoek in de buurt van Hoei het kasteel van Modave, ontdek de middeleeuwse donjon en wandel door de vele elegant gerestaureerde kamers. Het park en de tuinen zijn ook open voor het publiek en zeker een bezoek waard!

Dit prachtige gebouw, geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, ligt op een rotspunt op 60 meter boven de vallei van de Hoyoux. Het panorama op de Condroz is adembenemend! 

Bezoek dit middeleeuwse kasteel

Gebouwd in de middeleeuwen, blijven alleen de donjon en enkele architectonische elementen uit die tijd over. Na de gedeeltelijke verwoesting in het midden van de 17e eeuw werd het gerestaureerd en omgevormd tot een elegant lustoord. 

Loop door meer dan 25 kamers, waaronder een gewijd aan het waterrad dat in Modave werd gebouwd door meester-timmerman Renkin Sualem.

Het bezoek kan plaatsvinden via een audiogids die beschikbaar is in 8 verschillende talen.

Uitzonderlijke tuinen

Het Franse park en de tuinen werden in de 19e eeuw heraangelegd en zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en tuinen uit Wallonië. De tuinen zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. De rozenperken zijn werkelijk prachtig.

Om meer te weten te komen over de tuin en de faciliteiten, kun je de audiocommentaar downloaden op de website van het Kasteel van Modave.

Een weelderig domein om te ontdekken in de Hoyouxvallei!

Ideeën voor wandelingen, fietstochten en autoritten rond kastelen in de streek:

De romantiek van de Condroz

De rust in de Condroz zet aan tot sereniteit. De landschappen kenmerken zich door een opeenvolging van heuvelruggen, tussen velden en beboste gebieden. Daar koesteren zich een reeks dorpen met grijze stenen, naast romantische kastelen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1,50 op het volwassenentarief

Dat is €8 in plaats van €9,50. Aanbod geldig tijdens het hele toeristische seizoen, van 01/04/2024 tot 15/11/2024, afhankelijk van de openingsuren, op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor bezoeken aan het kasteel (inclusief audiogids), met uitzondering van tijdelijke tentoonstellingen en speciale activiteiten. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden