Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Bewonder het prachtige panorama over de Condroz vanaf het Kasteel van Modave. Het kasteel is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië en is gelegen in de buurt van Hoei. Dit prachtige gebouw ligt op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de Hoyouxvallei.

Het kasteel

Van het middeleeuwse kasteel zijn alleen de donjon en enkele architectonische elementen uit die tijd overgebleven. Na de gedeeltelijke vernietiging in het midden van de 17e eeuw werd het kasteel gerestaureerd en omgevormd tot een elegant plezierverblijf. 

Bezoek meer dan 25 kamers, waarvan één gewijd is aan het waterrad uit Modave door meester-timmerman Renkin Sualem. Je kan het kasteel bezoeken met een audiogids die in 8 verschillende talen beschikbaar is.

De tuinen

Het Franse park en de tuinen werden in de 19e eeuw heraangelegd en zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en tuinen uit Wallonië. De tuinen zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. De rozenperken zijn werkelijk prachtig.

Om meer te weten te komen over de tuin en de faciliteiten, kun je de audiocommentaar downloaden op de website van het Kasteel van Modave.

Een weelderig domein om te ontdekken in de Hoyouxvallei!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1,50€ op het tarief voor volwassenen

Van zondag 01 januari 2023 tot zondag 31 december 2023
Dat is 8 euro in plaats van 9,50 euro. Aanbod geldig gedurende het hele jaar 2023 volgens de openingsuren, op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden