Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het stoere Kasteel Reinhardstein pronkt trots op een rotspunt in het dal van de Warche, omgeven door de bossen van de Ardennen. Het kasteel in de provincie Luik laat jou de middeleeuwen beleven. Ga mee met een rondleiding. Prikkel de nieuwsgierigheid van je kinderen of van jezelf en doe mee met middeleeuwse activiteiten zoals handboogschieten.

Een volledig gereconstrueerd kasteel

  • Op de top van de rots laat het kasteel, dat uitkijkt over de Warchevallei, niemand onverschillig. Vooral niet Jean Overloop, een Brusselse hoogleraar met een passie voor geschiedenis, die in 1965 op het eerste gezicht verliefd werd op de ruïne van het kasteel. 
  • Met de hulp van enthousiastelingen en de knowhow van lokale ambachtslieden liet hij Reinhardstein heropleven. Het kasteel werd gedurende achttien maanden volledig gereconstrueerd met de originele materialen.

Bezoek dit middeleeuwse kasteel

  • Wandel tussen de harnassen, schilderijen en wandtapijten. Ontdek ook het hoofdgebouw: Ridderzaal, Bewakerszaal, kapel en appartementen. Geniet ook van een buitengewone rondleiding: in klederdracht en bij kaarslicht op zomeravonden. 
  • Noteer in je agenda! Elk jaar wordt in het kasteel een middeleeuws festival georganiseerd, evenals themaweekends (concerten, tentoonstellingen, nachtwandelingen)!

Een historisch en ongewoon bezoek aan de provincie Luik is een must!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden