Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop

Het moeras van Cussignière, gelegen in Lotharingen, ligt deels op België en Frankrijk. Het is een unieke site in de streek, met vlonderpaden speciaal voor de vochtige omgeving.

Tussen de dorpen Baranzy en Signeulx ligt een uitgestrekte vlakte die wordt gevormd door de samenvloeiing van de Batte en de Cussigny.

Ook al is de bruine kiekendief, de belangrijkste reden voor zijn aanwijzing als natuurreservaat, nu verdwenen, toch blijft er een buitengewone avifauna op de site.

Een verhoogde houten doorgang

Een vlonder laat het publiek toe om de meest vochtige omgevingen van de site te ontdekken.

Geschiedenis van een moeras

Het moeras is ontstaan als gevolg van het verlaten van de natte weiden aan de benedenloop van de rivier de Cussigny.

De bedding werd gedeeltelijk geblokkeerd, de beek liep over en liet de ontwikkeling van de moerasvegetatie en de bijbehorende fauna toe.

Een grensoverschrijdende wandelroute laat je toe het reservaat en de vele soorten die er leven te ontdekken. Trek je stapschoenen aan!
 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - Individueel - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden