Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

 • Attracties
 • Museum of interpretatiecentrum
 • Park/tuin

Deze uitzonderlijke site, gelegen in de provincie Henegouwen, biedt een unieke getuigenis van de werking van hospitalen in de middeleeuwen.

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

Een beetje geschiedenis

Het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos is het oudste hospitaal in Europa. Alix de Rosoit stichtte het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw in 1242. Het is een van de laatste voorbeelden van volledig op zichzelf staande hospitalen waarvan het geheel, waaronder de boerderij, de tuinen, de ijskelder en het kerkhof, bewaard is gebleven. 

Dit gastvrije middeleeuwse klooster, zijn tuin met 350 geneeskrachtige planten en zijn terras-brasserie in de schaduw van een honderd jaar oude lindeboom zal de hele familie betoveren! Dit hospitaal wordt vaak vergeleken met de Hospices de Beaune in de Franse Bourgogne.

Bezoek: 

 • Kapel in barokstijl
 • Klooster
 • Tuinen met geneeskrachtige planten
 • Ziekenzaal

Een museum vol leven

Verken met een rondleiding de indrukwekkende bouwwerken en de kennis en kunde van de middeleeuwen. Je bezoek verloopt via 4 thema's:

 • Kunst: een tentoonstelling van kostbare en authentieke objecten
 • Architectuur: Een authentiek kader met een immense architecturale diversiteit
 • Geneeskunde en de farmacie: medische instrumenten, farmaceutische collecties
 • Plantenkunde: een tuin met geneeskrachtige planten, erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en Tuinen in Wallonië, toegankelijk tijdens het bezoek

Het hele jaar door worden talrijke evenementen georganiseerd: workshops grafische kunsten en oude technieken, ontdekkingen van geneeskrachtige planten, wandelingen en wilde ontmoetingen, muziekconcerten, rollenspelen en diverse andere activiteiten.

Bezoek dit historische complex dat rijk is aan erfgoed in Lessines!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbieding geldig tot 31/12/2024 volgens openingstijden. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op de website van de aanbieder met uw pasnummer.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden