Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Industrieel erfgoed

Dit openluchtmuseum legt de werking uit van de manuele stuwdam en leert je meer over het beroep van sluiswachter. Vrije toegang het hele jaar door.

Tentoonstelling over de oude stuwdam van Hastière

Het interpretatiecentrum, bestaande uit didactische borden en authentieke voorwerpen van dit oude bouwwerk, legt de werking uit van de manuele stuwdam en wat het beroep van sluis- en stuwdamwachter inhield voor de elektromechanische modernisatie.

De laatste stuwdam met naalden en kleppen

Dit waterbouwwerk, gebouwd in 1880, was in gebruik tot in 2001 in de Haute-Meuse. Hij werd vervangen door een compleet automatische stuwdam na de modernisering van de stuwdammen van de Haute-Meuse.

De vistrap

De vistrap is een bouwsel dat de vissen helpt om verschillende obstakels op de rivier, zoals stuwdammen, te overkomen. Ze bestaat uit een serie bassins op verschillende hoogtes, net een soort ladder. Dankzij dit systeem kunnen de vissen makkelijk rondzwemmen en beter migreren, zoals de zalm.

Bezienswaardigheden

Terwijl je rondwandelt in de Maasstreek, bezoek dan ook de villa 1900 van het gezellige dorp Waulsort, bloeiende badstad aan het begin van de 20e eeuw, en steek de Maas over op een bootje in het gezelschap van de veerman van de rivier om je wandeling verder te zetten op de andere oever.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden