Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

In de buurt van Doornik biedt het Kasteel van de Prinsen van Ligne rondleidingen aan die rijk zijn aan historische details en anekdotes uit verschillende eeuwen. Een echte neogotische schat om te ontdekken in Henegouwen.

Bezoek een neogotisch kasteel

Clément Parent, een leerling van de beroemde architect Viollet-le-Duc, veranderde het kasteel in de 19e eeuw in een prachtig neogotisch verblijf dat toegankelijk is voor het publiek tijdens rondleidingen.

Rondleidingen

Ontdek tijdens de rondleiding:

  • de omringende muren uit de 12e eeuw en het bolewerk (versterkt bastion) uit de 15e eeuw
  • in het stenenmuseum, de opmerkelijke spitsen en oranten van de d'Antoing, de Melun en de Ligne
  • de kerker met de oubliette, de ridderzaal en de kamer van de heer.

Alle momenten die het leven van het kasteel hebben gekenmerkt worden verteld: de Honderdjarige Oorlog, de Bourgondische periode, de problemen van de inquisitie...

De site heeft door de eeuwen heen ook historische persoonlijkheden ontvangen, waaronder de student Charles de Gaulle, tijdens het schooljaar 1907-1908.

De geschiedenis van het kasteel van Antoing

Het Kasteel van de Prinsen van Ligne was het bolwerk van de machtige familie Melun en ging later over op de Prinsen van Ligne, de huidige eigenaars.

Een niet te missen historisch bezoek in Henegouwen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - Individueel

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden