Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Ideaal gelegen tussen Brussel en Namen biedt het kasteel van Petit-Leez je een wandeling door het park, tentoonstellingen van hedendaagse kunst en een permanente collectie beelden uit Zimbabwe. 

Kunst en beeldhouwkunst

In de loop der jaren heeft deze kasteelhoeve een bijzondere plaats verworven op het gebied van kunst en beeldhouwkunst. In zijn centrum voor hedendaagse kunst EXIT 11 worden het hele seizoen door tentoonstellingen gehouden, naast een permanente galerij die volledig gewijd is aan Zimbabwaanse beeldhouwers.

Parken en tuinen

  • Het park van 5 ha is gebaseerd op de oorspronkelijke plannen van de beroemde landschapsarchitect Wiertz.
  • Gedurende de hele wandeling, langs de vijvers en de Orneau, wordt je bezoek onderbroken door kunstwerken van internationale kunstenaars en andere tijdelijke installaties die plaatsvinden terwijl je de kunstenaars ontmoet. 

Een kasteelhoeve uit de 17e eeuw

Het kasteel van Petit-Leez werd gebouwd in de 17e eeuw. Deze kasteelhoeve, die in de 18e en 19e eeuw werd uitgebreid en lichtjes gewijzigd, getuigt van de Maaslandse architectuur die in het verleden de gebouwen rond een vierkante binnenplaats schikte, opgetrokken in traditionele materialen (baksteen, blauwe steen en leisteen).

Een meeslepende wandeling door de wereld van de hedendaagse kunst te ontdekken in de buurt van Gembloux.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Airco - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant - WiFi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Kan niet bezocht worden

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden