Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

In het kasteel van Raeren, een prachtig gebouw omgeven door water, kan je duizenden keramische voorwerpen ontdekken die de geschiedenis weergeven van wat ooit een van de belangrijkste centra van aardewerk was. 

Typisch voor Oost-België staat het kasteel van Raeren aan de samenvloeiing van de Iter en de Periol, op de plaats van een voormalige ijzerertssmelterij. Deze majestueuze vesting ligt tegenover het Rijnland en kan worden ontdekt door een stenen brug over de gracht over te steken.

Pottenbakkerijmuseum

In de 14e en 15e eeuw was het kasteel van Raeren een van de belangrijkste pottenbakkerscentra. Het dorp leefde van deze kunst en de werken verspreidden zich over de hele wereld. 

Tegenwoordig presenteert het Pottenbakkerijmuseum meer dan 2.000 voorwerpen uit de 500-jarige geschiedenis van de Rijnlandse keramiek en hedendaagse keramiek.

Geschiedenis van het kasteel

Kasteel Raeren is in de loop der eeuwen vaak van eigenaar veranderd. De heer die het eerste gebouw in het midden van de 14e eeuw liet bouwen, is onbekend. Sinds 1959 is het kasteel gedeeltelijk eigendom van de gemeente Raeren. Het Pottenbakkerijmuseum opende zijn deuren voor het eerst in 1963.

Een "wunderbar" bezoek dat jong en oud zal betoveren!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1€ op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Aanbieding geldig voor maximaal 4 personen.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden