Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

La Chataigneraie, Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst (CWAC). Een ruimte om jonge kunstenaars te promoten en grote kunstenaars te herontdekken.

Het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst, de CWAC, is gevestigd in Flémalle, in de regio Luik, in een park dat door het Waals Gewest geklasseerd en beschermd is en heeft als doelstellingen het bevorderen van hedendaagse kunst en bezoekers culturele evenementen aan te bieden volgens hun verwachtingen.

De doelstellingen van het CWAC

Het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst, La Châtaigneraie, biedt tijdelijke tentoonstellingen met alle technieken van de hedendaagse creatie.

Er is geen vaste collectie, geen galerie. Het CWAC heeft niet tot doel een kunstwerk te verkopen, maar de liefde voor hedendaagse kunst te delen met een groter aantal mensen.

La Chataigneraie werkt samen met vele andere Belgische en buitenlandse culturele instellingen om de internationale artistieke uitwisselingsnetwerken zoveel mogelijk uit te breiden.

De oorsprong van La Chataigneraie

Het CWAC is ontstaan uit het idee om een ruimte te wijden aan hedendaagse kunst.
De programma's zijn zeer gedetailleerd maar toegankelijk en de disciplines die tijdens de evenementen aan bod komen zijn zeer eclectisch.
Het centrum wil een plaats zijn waar jonge kunstenaars worden gepromoot, maar ook een ruimte voor ontmoetingen en bewustwording van artistieke creatie.
Om nog maar te zwijgen van de programmering van een reeks retrospectieven van grote kunstenaars die hebben bijgedragen aan de kunstgeschiedenis.

Vraag naar het programma

Raadpleeg lijst van vroegere, huidige en toekomstige tentoonstellingen van het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden