Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Paardrit

De Chevauchée forestière is een tocht te paard van 168 km in het Grote Woud van Saint-Hubert, in de Belgische Ardennen. De tocht is een lus en is niet bewegwijzerd.

Er wacht je een feërieke tocht! Rijd langs wilde stromen in de diepe beboste valleien (Almache, Basseille, Lesse, Lomme, Masblette, Our, Ourthe...), die je al wadend oversteekt. Bewonder de prachtige landschappen en overnacht in een van de speciaal geselecteerde overnachtingsmogelijkheden voor ruiters.

Een goed uitgedachte route

De route gaat langs zoveel mogelijk onverharde wegen en bijna uitsluitend in het bos of in uitzonderlijke natuurlijke gebieden.

Voor ervaren ruiters

Je moet je door rivieren waden, het reliëf is uitgesproken en de paden zijn soms lastig: de Chevauchée forestière en haar lussen zijn voorbehouden voor ervaren ruiters.

De 5 lussen

Heb je liever een kortere tocht? De Chevauchée bestaat uit vijf lussen die je kan combineren. Stel je tocht zelf naar eigen wens samen!

  • De Chevauchée van Saint Monon (31 km) 
  • De Chevauchée van de Bonne Dame (37 km) 
  • De Chevauchée van de wilde valleien (47 km) 
  • De Chevauchée tussen Lesse en Lomme (57 km) 
  • De Chevauchée in de voetsporen van Saint Hubert (62 km)

Overnachten

Geniet van wat rust in een van de partnerverblijven. Ze voorzien een kwaliteitsvol onthaal voor jou en je paard!

Spring maar in het zadel!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden