Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Op een steenworp afstand van de Franse grens is La Roche à l'Appel een uitzonderlijke geologische bezienswaardigheid. Ze behoort tot een van de belangrijkste natuurreservaten van de Ardennen en de Gaume. De site ziet eruit als een chaotische opeenstapeling van enorme puddingstenen van Fépin, in het bos van Muno.

La Roche à l' Appel ligt in het dorp Muno, aan de rand van Lotharingen. Ze behoort tot het uitgestrekte bos van Muno, zelf een integraal onderdeel van het immense Ardense massief.

Uitzonderlijk geologisch belang

La Roche à l' Appel ziet eruit als een chaotische opeenstapeling van enorme puddingstenen van Fépin. De omringende bossen zijn heel uiteenlopend van samenstelling: eikenbossen, beukenbossen, naaldbossen. Op sommige plaatsen, langs de beekjes die door de helling snijden, lopen veengebieden die uit plantkundig oogpunt interessant zijn. De kleine wereld van mossen en leverkruid is opmerkelijk rijk en divers. De entomologische fauna, vooral de kevers, wordt ook vertegenwoordigd door vele soorten, soms zeer zeldzaam elders in het land.

La Roche à l'Appel

La Roche à l' Appel is het centrum van het geologische reservaat.  Twee wandelpaden leiden naar de top, op 360 meter hoogte, vanwaar het uitzicht op het nabijgelegen Ardense woud en de eerste twee cuesta's zeer mooi is. Je ontdekt er een prachtig panorama.

Rondleiding op aanvraag bij het toeristisch infokantoor van Muno.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden