Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Grot en spelonk

Het is tussen Etalle en Virton, precies bij het Rode Kruis, dat je de plaats genaamd "Trou des Fées" vindt. Deze unieke site is bekend bij de inwoners van de regio en vormt het middelpunt van vele legendes over de geschiedenis van D'jean dMady, maar ook en vooral over de geschiedenis van de feeën van de Gaume.

Stenen en buitengewone personages in de Gaume

Deze natuurlijke zandstenen grot, de thuisbasis van de feeën, is een van de buitengewone stenen van de Gaume. Dit rotsachtige overhangend deel, uitgehold en doorboord door talrijke holtes, biedt galerijen tot 15 m lang, daterend uit de tijd dat de zee het Parijse bekken bezette. Deze site mag niet verward worden met een ander 'trou des fées' in Chassepierre, een door de mens gegraven netwerk van ondergrondse galerijen.

Het Feeënpad

Deze ongewone wandeling van 1,5 km zit vol uitdagingen die moeten uitgevoerd worden voor de feeën. Deze zijn geplaatst op een houten voetstuk in de vorm van sterren om de magie van de plek te vergroten en om op kinderniveau te zijn.

Het "Feeënpad" biedt kinderen een educatief pad om spelenderwijs het bos te herontdekken. Iets om hun batterijen op te laden in de open lucht.

Praktisch

De bewegwijzerde route is het hele jaar door toegankelijk en begint met een welkomstbord. Er is ook een folder beschikbaar.

Laat je verbeelding de vrije loop in het gezelschap van buitengewone wezens in de Trou des Fées!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden