Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Grot en spelonk
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

In de leisteengroeve van Recht neemt een 800 m ondergronds parcours je mee op ontdekking naar de majestueuze blauwe rots, een van de oudste stenen van het land, en de indrukwekkende extractieruimten.

De geschiedenis van het dorp Recht (Sankt-Vith), gelegen in het zuiden van de Duitstalige Gemeenschap, wordt vooral gekenmerkt door de winning van leisteen (van de 18e tot de 20e eeuw) en door het beroep van steenhouwer.

Tijdens je bezoek maak je op interactieve manier kennis met de geologische en mineralogische geschiedenis van de streek, evenals met het gevaarlijke werk van mijnwerkers. In het museum krijg je de kans om gereedschappen en realisaties in blauwe hardsteen van Recht te ontdekken.

Buitengewoon evenement

Halloweenavond in de mijn op 31 oktober.

Kleine tip voor je bezoek: trek stevige schoenen en warme kleding aan.

Bezoekers met speciale behoeften

Er zijn toegankelijkheidsinitiatieven aangepast aan bepaalde behoeften.

  • Rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk te been zijn: de mijn is zelfstandig toegankelijk als de stoel gemotoriseerd is, anders is de hulp van een begeleider nodig.
  • Blinden en slechtzienden: toegankelijk met de hulp van een begeleider. Audiogidsen beschikbaar NL, DE, FR en EN.
  • Mensen met moeilijkheden bij het begrijpen: toegankelijk met de hulp van een begeleider.

Aangezien deze structuur geen Access-i certificaat heeft, stellen we voor dat je rechtstreeks contact opneemt om de werkelijke toegankelijkheid te weten te komen.

Weet dat er in Wallonië een breed scala aan activiteiten en plaatsen is die gecertificeerd zijn met het officiële label "Access-i".

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod het hele jaar geldig, onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - WiFi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden