Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Voorstelling

Kom kijken naar een nagespeelde veldslag zoals die plaatsvond in Ligny, waar Napoleon nog de strijd won (alvorens hij bij Waterloo ten val werd gebracht). Herbeleef een van de veldslagen die zorgden een belangrijke wending in de Europese geschiedenis. Een aantal jaar later ontstonden België en Nederland.

Een evenement is een waar spektakel voor jong en oud, of je nu op de hoogte bent van alle geschiedkundige gebeurtenissen of graag eens zo'n nagebootste veldslag wilt meemaken. 

De Slag om Ligny

Op 16 juni 1815 was Ligny, een klein dorp in de provincie Namen, het toneel van botsingen tussen enerzijds het Pruisische en Engelse leger en anderzijds de Fransen onder leiding van Napoleon. Bijna 152.000 soldaten voerden felle gevechten. Rond 15.00 uur gaf het eerste kanonschot het signaal voor het begin van de vijandelijkheden die tot 22.00 uur zouden duren.

Mis deze kans niet om de Slag om Ligny te herdenken!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland van mei tot juni 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden