Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum Marthe Donas (MIMDo) is het enige museum in Waals-Brabant dat zich richt op moderne Belgische kunst. De collectie bestaat uit werken van meer dan 70 kunstenaars, waaronder een dertigtal vrouwelijke kunstenaars.

Marthe Donas (1885-1967) was afkomstig uit Antwerpen en ontdekte het kubisme en het modernisme in Parijs tijdens de Eerste Wereldoorlog. Al rond 1920 werd haar werk in heel Europa geëxposeerd en zij intrigeerde de avant-garde onder het mannelijke pseudoniem Tour Donas.

De permanente collectie

De collectie van het Museum Marthe Donas is gebaseerd op 4 belangrijke verzamelingen: 

  • Marthe Donas: een collectie van een vijftigtal schilderijen, tekeningen en gravures die de carrière van de kunstenares bestrijken.  
  • Guillaume Vanden Borre: 70 werken van de VZW Les Amis de Guillaume Vanden Borre en Jacques Lacomblez.
  • Pierre Caille: een veertigtal werken (schilderijen, gravures, tekeningen, beeldhouwwerken...) ter illustratie van de productie van deze veelvormige schepper.
  • Marie Carlier: een honderdtal schilderijen en werken op papier aangeboden door de ASBL La Chambre des Imagiers.

Tijdens het bezoek kun je de verschillende stijlen en periodes van Marthe Donas ontdekken, van de eerste academische tekeningen tot haar naoorlogse abstracte schilderijen. 

Tijdelijke tentoonstellingen

Verschillende keren per jaar organiseert het MIMDo tijdelijke tentoonstellingen in de kapel en in het Maison Bauthier, waar Marthe Donas tussen 1922 en 1927 periodiek verbleef.

Ontdek alleen, met het gezin of in groep de carrière van deze avant-gardistische schilder uit de 20e eeuw. 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - FR - NL - Individueel

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden