Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Met een hoogte van 12 meter domineert het mausoleum het kerkhof en is het een van de origineelste grafmonumenten van België. Op 23 september 1988 werd het geklasseerd als "uitzonderlijk erfgoed van Wallonië". Op de vlakke delen van de pilaren en de zuilen staan symbolen en inscripties in mat goud.

In 1886 verkreeg de familie Goblet een concessie op een centraal punt op het kerkhof en een eigen ingang met poorten. Het eerste plan voor de begraafplaats werd daarna getekend: vier rechte paden komen samen op het punt waar de concessie Goblet d'Alviella zich bevindt, waardoor het kerkhof in vier rechthoeken wordt verdeeld.

Een project geïnspireerd op hindoegraven

Graaf Eugène Goblet d'Alviella (°Brussel, 1846 - †Brussel 1925) geeft aan architect Adolphe Samyn de opdracht om een plan te maken voor een mausoleum. Hij toont de architect verschillende tekens en symbolen uit de belangrijkste godsdiensten, die het Oneindige en de hoop om te overleven voorstellen. Die tekens moeten in het monument gegraveerd worden.

Architect Adolphe Samyn (°Brussel 1842 - †Brussel 1925) baseert zich voor zijn project op oude hindoegraven, die vaak twee verdiepingen hebben met vanboven een koepel. Het bouwmateriaal is blauwe steen uit de mijngroeves van Soignies en de Ourthe.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden